Bomen snoeien en onderhouden

Bomen snoeien en onderhouden

Iedereen die een boom op zijn terrein heeft staan heeft een zorgplicht voor de boom.

Dat wil zeggen dat men verantwoordelijk is om de boom veilig te houden en dus met regelmaat te laten controleren en snoeien zodat de boom weer veilig en gezond verder kan groeien.

Er zijn diverse vormen van snoeien zoals, vormsnoei, begeleidingssnoei, onderhoudssnoei, veteranensnoei etc.

Afhankelijk van de soort boom, gewenst eindbeeld of locatie wordt bepaald wat voor snoei er nodig is om het gewenste resultaat te bereiken.

Elke boom is anders. Zo zijn er bomen die in een bepaalde periode van het jaar juist wel of juist niet gesnoeid mogen worden.

Bij het op een verkeerd moment snoeien van sommige bomen kunnen er problemen ontstaan waardoor de boom bijvoorbeeld gaat ‘bloeden’, waarbij deze sterk kan verzwakken en daardoor gevoeliger zal zijn voor ziekten en aantastingen of in het ergste geval kan afsterven.

Ook de mate van snoeien aan een boom kan invloed hebben op de conditie. Het te veel snoeien van een boom kan tot dezelfde gevolgen leiden.

Soms is het dan ook nodig om een boom in fases verdeeld over een paar jaar aan te pakken.

Wil je een boom klein houden, dan zal er ook regelmatige snoei vereist zijn.

Het is dus belangrijk dat er met regelmaat naar de boom gekeken wordt door een ETW’er (European Tree Worker) om mens, dier, materiaal en natuur veilig te houden, waardoor ook de goede verstandhouding met buren en omgeving gewaarborgd blijft.

Contact

Neem contact op met Verstraeten Boomverzorging via +31 6 48216454 of stuur een mail naar: info@verstraetenboomverzorging.nl.

Het is ook mogelijk om het contactformulier in te vullen.

Contactformulier

Fout: Contact formulier niet gevonden.